Werken jullie apps ook offline?

Werken jullie apps ook offline?

Met WEM is het voor ons mogelijk om twee verschillende soorten applicaties maken. Deze twee verschillende soorten zijn WEM webapps en WEM native apps. De eerstgenoemde van de twee is een webapplicatie die bezocht kan worden via de webbrowser van de gebruiker. Deze applicaties werken alleen online. Dit betekent dat de gebruiker een internetverbinding nodig heeft om de applicatie te openen en deze internetverbinding  moet behouden om interacties met de applicatie te kunnen doen. Doordat deze applicaties toegankelijk zijn via een browser zijn ze wel te gebruiken op zowel de pc als op mobiele apparaten.

De andere soort applicatie is de WEM native app. Deze applicaties werken alleen op IOS en op Android. Voor ieder besturingssysteem dient er een losse implementatie gemaakt te worden. Het voordeel hiervan is dan wel dat de applicatie native is. Dit betekent dat de applicatie geïnstalleerd is op het mobiele apparaat van de gebruiker. Hierdoor hoeft de applicatie dus niet iedere keer te worden opgevraagd via het internet in tegenstelling tot een webapplicatie. De enige momenten waarop er wel een internetverbinding nodig is om de applicatie te gebruiken is wanneer de applicatie moet communiceren met een externe server om bijvoorbeeld in te loggen of om invoer van de gebruiker op te slaan binnen het systeem.

Deze afhankelijkheid van een internetverbinding kunnen we nog meer verminderen door tijdens het ontwikkelen van de applicatie buffering te implementeren. Hierdoor wordt data die niet tijdskritiek is lokaal opgeslagen op de telefoon totdat er weer een internetverbinding mogelijk is. Nadat er dan weer een internetverbinding is wordt de data dan alsnog verzonden naar de server en verwerkt. Hierdoor kunnen deze applicaties ook gebruikt worden voor toepassing waarbij er voor een onbepaalde tijd geen internetverbinding mogelijk is. Echter zal er uiteindelijk altijd een moment moeten zijn waarbij de applicatie wel weer toegang heeft tot het internet om zo te kunnen synchroniseren met de server.

Zoals je net hebt kunnen lezen kunnen we met WEM applicaties maken die volledig online werken, hybride werken of zelfs volledig offline werken. Het maakt dus niet uit wat de precieze wensen zijn wat betreft connectiviteit. WEM kan namelijk op alle mogelijke manieren gebruikt worden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *