Welke cloud computing trends kunnen we verwachten in 2023?

Welke cloud computing trends kunnen we verwachten in 2023?

Cloud computing wordt steeds breder geïmplementeerd in bedrijfsvoering. Dit is dan ook de drijvende kracht geweest achter een flink aantal technologische veranderingen zoals de ontwikkeling van Artificial Intelligence (AI) en het toenemende belang van the internet of tings (IoT). Welke cloud computing trends staan ons in 2023 te wachten?

Cloud dienst die past
Organisaties zullen steeds meer op zoek gaan naar een cloud dienst en oplossing die precies aansluit bij de wensen en behoeftes van de organisatie. Soms betekent dit een volledige overstap naar de cloud waarin alle diensten makkelijk toegankelijk zijn maar soms betekent dit ook een hybride manier van werken omdat er nog legacy software wordt gebruikt. Clouddiensten zullen dus flexibele oplossingen moeten aanbieden om zo aansluiting te vinden bij verschillende organisaties.

Zicht op blinde vlekken
Blinde vlekken binnen een organisatie kunnen gevaarlijke situaties opleveren. Deze vormen namelijk makkelijke doelwitten voor aanvallen van buitenaf. Daarom zullen organisaties er zo veel mogelijk op moeten letten hier een oplossing voor te vinden. Op dit moment worden gegevensprivacy en -beveiliging genoemd als de belangrijkste obstakels voor de acceptatie van enterprise-clouds, en het toevoegen van extra infrastructuur aan de mix maakt de zaak nog ingewikkelder.

Tech on demand
Bedrijven zullen steeds meer op zoek gaan naar oplossingen die specifieke industriële uitdagingen aan kunnen. Daardoor zullen aanbieders een innovatie moeten leveren die gemakkelijk toegankelijk is voor een breed publiek, een lage leercurve heeft een low-code interface en dus voor iedereen makkelijk te gebruiken is.

Low-code en no-code
In het verlengde van de bovenstaande trend, worden low-code en no-code platformen in 2023 steeds belangrijker. Het gebruik van platformen zoals als Oracle APEX zal ook in 2023 gestaag toenemen. Deze categorie van low-code en no-code oplossingen omvat tools voor het bouwen van websites, webapplicaties en het ontwerpen van zowat elke vorm van digitale oplossingen die bedrijven nodig kunnen hebben.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *