Wat Formule 1 ons geleerd heeft over het belang van Business Analytics

Wat Formule 1 ons geleerd heeft over het belang van Business Analytics

Oracle is trotse partner van het Red Bull Racing team. Hier wordt Business Analytics keer op keer gebruikt om direct inzicht te krijgen in belangrijke data en hier de strategie op aan te passen. Om de beste resultaten te behalen moet het winnende Formule 1 team ervan uit kunnen gaan dat alle data mee wordt genomen in dit proces en dat de inzichten betrouwbaar zijn. Dit snelle schakelen en uitmuntende teamwork kan ook toegepast worden op bedrijven en organisaties.

Data wordt steeds belangrijker. In alle vormen van bedrijfsvoering en sport leveren data belangrijke inzichten op die de basis vormen voor ingrijpende veranderingen en bijkomende vooruitgang. Business Analytics is dé tool om op de data driven trend in te spelen. Business analytics maakt het mogelijk om allerlei verschillende datastromen te verzamelen en te combineren. Hierdoor wordt het voor bedrijven een stuk makkelijker om deze data te analyseren.

Data analyse
Met Business Analytics wordt het verzamelen van data en het analyseren hiervan een stuk makkelijker gemaakt. In een virtuele setting kunnen scenario’s gecreëerd, geprobeerd en bekeken worden. Op basis hiervan kunnen beslissingen worden genomen die organisaties helpen betere zakelijke keuzes te maken voor de toekomst.

Bijsturen
Dankzij data analyse kun je niet alleen bepaalde bewegingen uit het verleden duiden, maar wordt het ook mogelijk om trends in de toekomst te voorspellen. Op basis van data kunnen patronen worden ontdekt en herkend. Deze kunnen vervolgens helder worden weergegeven in een visualisatie en rapportage. Deze zijn direct inzichtelijk en duidend en vormen een solide basis voor toekomstige beslissingen binnen bedrijven en organisaties.

Dankzij Oracle Business Analytics kunnen bedrijven net zo zorgvuldig een succesformule creëren als Red Bull Racing ook in 2022 weer heeft neergezet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *