Wat voor expertise kan The DOC nog meer bieden buiten het ontwikkelen van een applicatie?

Wat voor expertise kan The DOC nog meer bieden buiten het ontwikkelen van een applicatie?

Deze vraag wordt met regelmaat aan ons gesteld. Begrijpelijk, want wij positioneren ons vooral als een team dat zich richt op de ontwikkeling van maatwerkapplicaties via No-Code development. Is dit ook het enige dat we kunnen bieden? Niet getreurd. Wij zien applicatieontwikkeling namelijk als een tweede fase in een dienstenaanbod dat uit drie fases bestaat. We nemen je mee.

Fase 1: business-analyse
Business-analyse is vaak het begin van een applicatieontwikkelproject. Hieronder verstaan wij het helder krijgen, uitwerken en communiceren van de klantwens. We stellen zoveel vragen als nodig is, zodat we een zo helder mogelijk overzicht hebben van de informatie die op dat moment voorhanden is. Zelf noemen we dit decoderen en we ontlenen hier zelfs onze naam aan! Hierna gaan we de ontvangen informatie organiseren en structureren, waarbij we dit ondersteunen door fysieke (sketch) of digitale schetsen (mock-up).

Business-analyse bieden we daarom ook als losstaande dienst aan, want we werken met business consultants die de brug kunnen bouwen (uiteindelijk blijven we bouwers! ?) tussen business en IT. We snappen dat deze twee werelden niet altijd op één lijn zitten, en we streven ernaar om ze dichter bij elkaar te brengen. Dit vraagt om een duidelijke en concrete uitwerking van de business wens, en om een aanpak die door beide werelden onderstreept wordt. Een mooie uitdaging waar wij graag bij helpen! We zien No-Code development namelijk als de tool om de common truth tussen de twee werelden te realiseren om zo business en IT met elkaar te verenigen.

Fase 2: applicatieontwikkeling
Dit is ongetwijfeld reeds bekend: de ontwikkeling van een maatwerkapplicatie die precies aansluit op jouw wensen – inclusief integraties en datamigraties. Zónder code, vol snelheid, en mét energie.

Fase 3: support
We stimuleren je vooral om zelf changes door te voeren (No-Code development biedt hier de ideale mogelijkheid voor!), maar wij staan voor jou altijd aan de zijlijn. We kunnen het veld instappen wanneer dit nodig is, en we kunnen zelfs het gehele support voor onze rekening nemen. Wensen of issues kunnen dan bij ons neergelegd worden, en ons support-team vult deze met veel enthousiasme in. Ook kan het zijn dat we het stokje geleidelijk aan jou overdragen: samen met onze leverancier kunnen we jouw collega’s opleiden met als doel dat jij en jouw collega’s uiteindelijk zelf de support-zaken over kunnen nemen. Wij zullen dan steeds meer naar de achtergrond verdwijnen en vooral als vraagbaak gelden voor functioneel beheer. Bijvoorbeeld om ingrijpende changes te reviewen om de kwaliteitseisen te borgen.

Daarnaast maakt WE ARE DECODE onderdeel uit van The DOC. Met meer dan 20 jaar ervaring bieden we vanuit The DOC een zeer breed pallet aan diensten aan. Meer informatie hierover is te vinden op de website www.thedoc.nl.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *