Waarom je een migratie naar de Oracle Cloud moet overwegen

Waarom je een migratie naar de Oracle Cloud moet overwegen

Het heeft even geduurd voordat Oracle de Cloud-markt heeft betreden. De Oracle Cloud is nu ‘eindelijk’ volwassen en biedt een prachtig platform voor het draaien van zowel productie als non-productie work loads. Daarnaast biedt het platform veel innovatieve oplossingen, zoals autonomous databases, blockchain, IOT en het analytics platform. De Oracle Cloud Infrastructure (OCI) is van de grond af opnieuw gebouwd met ‘enterprise vereisten’ in gedachte. Dit resulteert in een goede stabiele performance, geen noisy neighbours en verschillende slimme oplossingen die de veiligheid van de cloud omgevingen waarborgen. Bovendien laat de Oracle Cloud zijn concurrenten qua prijs/performance achter zich. Wat is er nou mooier dan hier gebruik van maken om klanten te helpen met het migreren naar het Oracle IaaS (OCI) en PaaS platform? Niet veel, vandaar dat we bij The DOC reeds meerdere  klanten naar volle tevredenheid gemigreerd hebben. Wat het nog mooier maakt, is dat de business case per klantomgeving steeds verschillend is. De Oracle Cloud kan zodoende voor diverse doeleinden worden ingericht. Een greep uit onze recente projecten:
  • Een Cloud omgeving die wordt ingezet als externe storage opslag, geïntegreerd met externe omgevingen zoals Azure, AWS of on-premise.
  • Een Cloud omgeving die wordt ingezet als OTAP-omgeving voor ERP-systemen als vervanging van on-premise hardware.
  • Een Cloud omgeving die wordt ingezet als OTAP-omgeving voor een ISV (softwareleverancier) met 150+ klanten in binnen- en buitenland.
  • Een Cloud omgeving die wordt ingezet voor historische archiefomgevingen, waarvoor geen on-premise omgeving meer nodig is en de data toch beschikbaar moeten blijven.
  • Een Cloud omgeving die wordt ingezet om flexibiliteit en groei te bieden.
Het maakt dus niet uit of de Oracle Cloud ingezet wordt als archiefomgeving of voor het draaien van high available productie work load. De Oracle Cloud is ready and here to stay. Uit onze ervaringen stelden we voor u de volgende vijf gouden tips samen:
  1. Denk goed na over de business case en het terugverdienmodel! Wat is het doel van de Cloud omgeving? (bijvoorbeeld groei, flexibiliteit, besparing etcetera)?
  2. Denk goed na over de architectuur, integraties en netwerktopologie. Dit wordt namelijk de basis van de toekomstige infrastructuur.
  3. Een goed ontwerp is cruciaal om verrassingen te voorkomen, zodat alle werkzaamheden inzichtelijk gaan worden voor de vervolgplanning. Never underestimate the unexpected.
  4. Maak het niet moeilijker dan nodig. De Cloud omgeving is ideaal om ook tijdelijke systemen te bouwen, te testen en van daaruit uit te bouwen. Keep it simple!
  5. Maak gebruik van de integratiemogelijkheden. Het Oracle Cloud netwerk kan naadloos geïntegreerd worden met on-premise en/of andere (private) Cloud netwerken. Als de structuur staat, kan er snel en eenvoudig services uitgerold worden voor een PoC of nieuwe systemen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *