Driven by data: Oracle als partner van Red Bull Racing

Driven by data: Oracle als partner van Red Bull Racing

Oracle is trotse partner van Red Bull Racing. Dankzij dit partnerschap worden beide partijen gedreven door data. Oracle voegt een waardevolle verzameling en analyse toe van essentiële data die ervoor kunnen zorgen dat Red Bull Racing wederom een wereldkampioen naar voren brengt.

De Formule 1 staat bekend als een sport waarbij data een essentiële rol speelt. Alle details van een race worden geanalyseerd. Het voertuig, de training en de tactiek worden bijgesteld op basis van de informatie die elke seconde binnenkomt. Het naar het volgende niveau brengen van het verzamelen van deze data en het analyseren en toepassen ervan, is dan ook precies waar de samenwerking tussen Oracle en Red Bull Racing om draait.

Tot in de puntjes geoptimaliseerd
Dankzij de Oracle Cloud Infrastructuur is Red Bull Racing in staat om data analyses te optimaliseren op een manier die alle manieren waarop data wordt gebruikt in de Formule 1 ondersteunt. Van activiteiten op de race track tot het uitdragen van informatie richting de fans. Hierdoor worden de vereisten van data die Red Bull Racing heeft door Oracle ondersteund. Hierbij draait het om een cloud infrastructuur die een platform biedt met hoge performance levels, schaalbaarheid en natuurlijk veiligheid.

Deze technologieën worden echter niet alleen op het moment suprême tijdens een race gebruikt. Ook in de fabriek waar de auto’s gebouwd worden, worden de inzichten uit de data analyses verwerkt om alle omstandigheden rondom de auto en de race te optimaliseren.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *