De tech trends voor 2022

De tech trends voor 2022

In 2021 hebben technologische ontwikkelingen een echte groeispurt doorgemaakt. De corona crisis zorgde ervoor dat er flink werd ingezet op de ontwikkeling van video-call programma’s, werken op afstand en meer cloud gebaseerd werken. Ook in 2022 zullen deze ontwikkelingen natuurlijk niet stilstaan en kunnen we verschillende tech trends het komende jaar verwachten.

Als de corona crisis één beweging voort heeft gebracht op tech gebied, dan is dit dat er een nog grotere verschuiving naar online heeft plaatsgevonden. In de breedste zin van het woord wordt er zo veel mogelijk online, vanaf een flexibele locatie, gewerkt en gewinkeld.

Flexibele organisaties
Een van de trends gaat dan ook zijn dat organisaties niet per se meer een fysieke locatie hebben maar eerder een online plek vinden vanuit waar gewerkt kan worden. Medewerkers bevinden zich dan op afzonderlijke locaties maar kunnen vanuit hun remote werkplek gewoon inloggen voor het bedrijf.

Nog meer online
Daarnaast wordt niet alleen de plek van een bedrijf zelf meer naar de online omgeving geschoven, maar wordt er ook online meer gewinkeld. Fysieke winkels zullen daarom in moeten zetten op het opzetten en bijhouden van een webshop, gezien steeds meer koopgedrag van de consument online plaatsvindt.

No-Code en Low-Code
De voorspelling is dat tegen 2024 maar liefst 65% van de applicaties wordt ontwikkeld middels low code of no code. Hierdoor wordt het veel makkelijker om agile mee te bewegen in de markt en op een snel tempo nieuwe applicaties en software te ontwikkelen.

Gewilde certificaten
Daarnaast zullen er de komende jaren meer mensen worden gezocht met certificaten in Azure, AWS, GCP en andere clouddiensten.

Hyper automation
Een andere voorspelling is dat hyper automation er het komende jaar voor gaat zorgen dat IT-kosten met wel 30% verminderd kunnen worden en complexiteiten in IT-omgevingen gesimplificeerd en teruggebracht kunnen worden.

Een grotere rol voor online security
Met deze nog grotere verschuiving naar de online, neemt ook het belang van online security nog meer toe. Dit betekent ook dat een heel bedrijf, en dus alle medewerkers, bezig moet zijn met online bewustwording en niet alleen een IT-afdeling. Lees meer over onze security suite.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *