Beheer na livegang: jouw rol als klant, en de rol van The DOC

Beheer na livegang: jouw rol als klant, en de rol van The DOC

Je zult niet de eerste zijn die zich afvraagt:

  • Moet ik voor elke wijziging en het beheer na livegang bij jullie aankloppen?
  • Is het de bedoeling dat ik, als klant, zelf kennis van WEM op doe?

Nou, laten we daar maar meteen duidelijk over zijn! Het kan beide, én het kan gecombineerd! Lees maar snel door, en het zal duidelijk worden.

FEEST! De applicatie is live. Daar doen we het voor, en vaak zijn we nog niet klaar. Er moet doorontwikkeld worden, en/of de applicatie moet technisch en functioneel beheerd worden. Tijd om dit samen af te stemmen. Wat doe jij en wat doen wij? Als klant ben je in de lead, en je kunt daarom ook kiezen uit drie smaken.

Smaak 1: De doorontwikkeling en/of het functioneel beheer ligt volledig in jouw handen
Ja, dit kan. Zelfs voor de livegang kun je al samen met ons ontwikkelen. Dat is de absolute kracht van No-Code en het WEM-platform dat we gebruiken: we kunnen het overdragen aan je. En je hebt er geen diehard software developers voor nodig. Wij zorgen ervoor dat jij en jouw collega’s getraind worden, zodat je na livegang helemaal ready bent om de doorontwikkeling en/of het functioneel beheer zelf uit te voeren. Voor de livegang houden we hier al rekening mee: je gaat als klant steeds meer van het ontwikkelproces overnemen, waarbij het zes-ogen-principe gevolgd wordt: jij ontwikkelt, wij reviewen, jij accepteert. Onze ervaring is namelijk dat je het snelst groeit wanneer je in je eigen context ontwikkelt en bezig bent. No worries, uiteraard blijven wij altijd aan de zijlijn staan om je te helpen wanneer jij dit wenst.

Smaak 2: We verdelen de werkzaamheden voor doorontwikkeling en/of het functioneel beheer
Wanneer je zelf wil gaan doorontwikkelen en/of beheren, maar je het niet volledig zelf kan of wil doen, bijvoorbeeld omdat de workload nog te groot is, verdelen we het werk. De activiteiten formuleren we helder, en we maken afspraken over de verdeling en de taken en verantwoordelijkheden die we hebben. Om de kwaliteit te waarborgen, reviewen we jouw werk voordat het gepubliceerd wordt. Dit draagt ook bij aan de leercurve van jou of jouw collega’s. Inzet kunnen we altijd op- of afschalen.

Smaak 3: Je legt de doorontwikkeling en/of het functioneel beheer volledig in onze handen
In veel gevallen wil of kun je het niet zelf doen. Je wil een partij waar je het neer kunt leggen, zodat je er verder geen omkijken naar hebt. Het moet werken, en het moet snel. Geen probleem, here we are.

Ongeacht de smaak, altijd een SLA
In alle gevallen worden de afspraken die we maken, vastgelegd in een Service Level Agreement (SLA). Deze afspraken hebben onder andere betrekking op de bereikbaarheid van WE ARE DECODE, op welke wijze WE ARE DECODE jou ondersteunt, wie waarvoor verantwoordelijk is, en de taken met betrekking tot het technische beheer die WEM oppakt.

Beheer op de lange termijn
Een van de grootste voordelen en gevolgen van No-Code is het ontstaan van een ander type ontwikkelaar. In vrijwel alle sectoren is veel software nodig om de concurrentie bij of voor te blijven, terwijl het traditionele development vaak langzaam gaat en goede developers schaars zijn. Bij No-Code ben jij, of één of meerdere van jouw collega’s, in staat om op termijn dus zélf jouw eigen functioneel beheer te doen. Hiermee kan de business direct een bijdrage leveren aan het oplossen van IT-uitdagingen en gaan business en IT ein-de-lijk dezelfde taal spreken. Het uitgangspunt van WE ARE DECODE is om jou als klant verder op weg te helpen, en om uiteindelijk het stokje aan jou over te dragen.

Hoe wij dit doen?
Onder andere door het aanbieden van trainingen in het WEM-platform. WEM biedt als leverancier hierin verschillende trainingen aan, waarvoor je niet per definitie development-kennis nodig hebt. Het stelt jouw organisatie in staat om flexibel te zijn en je kunt dus on-the-fly aanpassingen doorvoeren in het applicatielandschap van je bedrijf.

Op de vraag of het de bedoeling is dat jij als klant ook kennis opdoet van het WEM-platform: de keuze is aan jou. Aankloppen bij ons kan altijd, want we zullen altijd langs de zijlijn staan voor advies. Gevraagd en ongevraagd. De kracht van No-Code willen we als team benutten. Onze reis begint samen. Op den duur zul je zelfstandig zaken kunnen en willen aanpassen. No-Code maakt dit mogelijk. WE ARE DECODE kijkt met je mee.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *