Wat wij geleerd hebben van Oracle Open World 2019!

Wat wij geleerd hebben van Oracle Open World 2019!

In september j.l. stond in San Francisco Oracle Open World op het programma. Een indrukwekkend evenement, omdat het de plek is waar Oracle haar nieuwste ontwikkelingen presenteert. Als The DOC vinden wij het dan ook belangrijk om jullie mee te nemen in de vijf grootste aankondigingen tijdens dit evenement! 1. De nieuwste versie van Oracle Linux  Vorig jaar introduceerde Oracle haar Autonomous Database: een database die praktisch geen onderhoud nodig heeft. Dit jaar kijkt Oracle naar de volgende laag: “De nieuwe versie van Oracle Linux is nu ook autonoom”, zei CEO Larry Ellison. Het wordt al gebruikt op honderdduizenden servers in de Oracle Cloud en is nu tevens beschikbaar voor eindklanten. Dit betekent dat, net als bij de database, Oracle Linux zichzelf onderhoudt, het automatisch op- en afschaalt, en zichzelf patcht terwijl het draait. Dit heeft geresulteerd in het feit dat Oracle, toen de Spectre- en Meltdown-bugs werden gepatcht, in vier uur tijd 150 miljoen patches kon uitrollen naar de 1,5 miljoen processor cores in haar datacenters – zonder downtime voor haar klanten.

2. Updates van Cloud-applicaties Oracle’s suite van Cloud-applicaties, inclusief ERP, EPM, HCM en customer experience (CX), heeft nieuwe functies en updates gekregen. Voor CX gaat het om het verenigen van reclame- en marketingwerelden en het toevoegen van nieuwe B2B-verkoopmogelijkheden. HCM krijgt nieuwe links naar LinkedIn om profielen te importeren en contact te leggen met recruiters. Tenslotte krijgt ERP een intelligente document herkenningsfunctie die kan helpen bij het invoeren van facturen.

3. Gigantische groei in Cloud-klanten Hoewel Oracle voorzichtig is geweest met het onthullen van de hoeveelheid geld die het verdient met de Cloud services, zei CEO Larry Ellison dat het aantal Cloud-klanten gigantisch is (gegroeid). Enkel voor de Autonomous Database heeft Oracle al duizenden klanten. Enkele voorbeelden: Outfront Media, TaylorMade Golf, Mestec, Veritrans , Sky Brasil, Agea, Droptank en Seur. Vanuit The DOC begeleiden wij inmiddels ook meerdere klanten met een Proof of Concept (PoC) van Oracle’s Autonomous Database. Op korte termijn zullen wij een artikel delen met de community over onze eerste bevindingen. Oracle noemde verder tijdens Oracle Open World prominente klanten van de andere Cloud-diensten, waaronder vliegtuigfabrikant Textron, bandenfabrikant Titan International en uitzendbureau TrueBlue.

4. Oracle Cloud Marketplace breidt uit Shield IO, Couchbase en Fortinet hebben zich aangesloten bij de externe softwareproviders die verkopen via Oracle Cloud Marketplace, zei Senior Vice President Clay Magouyrk. De online softwarewinkel van het bedrijf laat klanten nu per uur software huren zonder langlopende licentieverplichtingen. Hierbij is het tevens mogelijk om met hetzelfde systeem van Universal Credits te betalen als waarmee Oracle Cloud services gekocht kunnen worden.

5. Nieuwe hardware: Exadata X8M en ODA X8-2 HA Ter voortzetting van haar streven om een ​​full-stack provider te zijn, onthulde Oracle meerdere nieuwe geïntegreerde systemen: de Oracle Exadata Database Machine X8M en de Oracle Database Appliance X8-2 HA. De Oracle Exadata Database Machine X8M biedt een 100 Gbps-netwerk en geeft de database rechtstreeks toegang tot gegevens die zijn opgeslagen in Intel Optane DC permanent geheugen. Dit is sneller dan flash-opslag, waardoor input-output tien keer sneller is dan de vorige release van Exadata.

Hoe ga ik hier mee aan de slag? Ook benieuwd wat deze ontwikkelingen voor jouw organisatie kunnen betekenen? Wij vertellen je er graag meer over! Maak nu direct een afspraak via: info@thedoc.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *