Smart Industry door smart systeemintegratie

Smart Industry door smart systeemintegratie

Smart Industry (ook bekend als Industry 4.0) gaat over slimme producten, processen en diensten die door digitalisering nieuwe mogelijkheden bieden. Als voorbeeld kunnen productiemachines met elkaar gekoppeld worden en integraal worden aangestuurd. Hierdoor kunnen bedrijven efficiënter, flexibeler en met hogere kwaliteit produceren. Smart Industry wordt actief ondersteund door o.a. TNO, Het Ministerie van Economische Zaken, VNO-NCW, Nederland ICT en de Kamer van Koophandel.

Het belang van digitalisering voor Smart Industry
Met Smart Industry wordt een verdere transitie naar de digitale wereld gemaakt. Volgens ondernemersorganisatie FME gaat de verdere opmars van digitalisering en innovaties de komende tien jaar de economische ontwikkeling en werkgelegenheid in Nederland voor een groot deel bepalen.

Voorbeelden van innovaties in de industrie zijn: Verticale systeemintegratie ▪ Uniforme interfacing met industriële systemen ▪ Live productie dashboards ▪ Ketensamenwerking ▪ Big Data ▪ Business Intelligence ▪ 3D-printing ▪ Robotisering ▪ Machine Learning ▪ Internet of Things ▪ Mobile Devices.

Verticale Systeemintegratie
Een essentiële stap in het Smart Industry concept is verticale systeemintegratie. Dit ontstaat voornamelijk door koppelingen van bedrijfsinformatisering met productie automatisering en PLC-aangestuurde systemen. Met geavanceerde gegevensuitwisseling zal het innovatievermogen en de concurrentiekracht van fabrieken groeien. Door slim in te haken op bestaande standaarden kan verticale integratie beter tot stand worden gebracht.

Het Manufacturing Execution System (MES) is de centrale plek waar de centrale gegevensuitwisseling en het geïntegreerd datamodel zich bevinden en waar de bedrijfsbrede integratie tot stand gebracht wordt. Hierdoor is accuraat en real-time inzicht in productiebewegingen mogelijk. Daarnaast krijgt u inzicht in het productieproces zelf. Data rondom kwaliteitsgegevens en snijverlies zijn direct voorhanden zodat snel bijgestuurd kan worden. Maar ook gegevens voor energieverbruik, onderhoud en de (voorkoming van) uitval van machines zijn continu beschikbaar.

MES oplossingen van The DOC
The DOC heeft in een aantal succesvolle projecten in binnen- en buitenland bewezen efficiënte centrale MES automatisering uit te kunnen rollen. Voor onze klanten hebben wij in korte tijd robuuste oplossingen ontwikkeld, waarbij productie- en fabrieksprocessen rechtstreeks geïntegreerd zijn in het bedrijfssysteem. Dit maken wij mogelijk met flexibele, robuuste informatietechnologie en diepgaande kennis van uw branche. Wij hebben onze oplossing ontwikkeld op basis van betrouwbare Oracle technologieën en ondersteunen dit met 7×24 uur diensten.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *