Oracle en voetbalanalyse: het ontcijferen van tactieken en prestaties in de Premier League

Oracle en voetbalanalyse: het ontcijferen van tactieken en prestaties in de Premier League

In de Premier League wordt op een unieke manier gebruik gemaakt van de Oracle technologie. Tijdens wedstrijden wordt data op een dusdanige manier verzameld en geanalyseerd dat goals voorspeld kunnen worden, aanvallende technieken extra worden geduid en prestaties beter geanalyseerd kunnen worden. Fans kunnen al deze informatie voor, tijdens en na de wedstrijden inzien wat de ervaring én het inzicht in de sport aanzienlijk verbetert. 

De geavanceerde cloud-infrastructuur en technologie van Oracle wordt in de Premier League ingezet om bedrijfsactiviteiten te ondersteunen en de digitale transformatie te versnellen. Dit betekent dat de technologie onder andere wordt ingezet om een enorme hoeveelheid gegevens te verzamelen en te analyseren waardoor de operationele efficiënte wordt vergroot. 

Cloudservices
Het platform waarin alle gegevens worden verzameld en beheerd, is de Oracle Cloud Infrastructure (OCI). Deze biedt schaalbare en veilige cloudservices voor het beheer en de analyse van gegevens. OCI helpt de Premier League bij het verzamelen, opslaan en verwerken van gegevens, waardoor ze waardevolle inzichten kunnen verkrijgen en beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen.

Visualisaties
Een ander aspect van de samenwerking is het gebruik van Oracle Business Analytics. Oracle’s geavanceerde analysetools stellen de Premier League in staat om gegevens te visualiseren en te analyseren, waardoor ze diepgaande inzichten kunnen verkrijgen in verschillende aspecten van de competitie, zoals prestaties van teams en spelers, marketingstrategieën en fanbetrokkenheid.

Match Insights
Tijdens live uitzendingen zorgt Match Insights ervoor dat er real time statistieken kunnen worden getoond. Op basis van actuele en historische data kan dan bijvoorbeeld worden voorspeld hoe groot de kans is dat het team in balbezit een goal scoort in de eerstvolgende tien seconden. Ook de winkansen van teams kunnen met behulp van historische data worden berekend. Daarnaast wordt constant de opstelling van een team geanalyseerd en wordt duidelijk welke opstellingen het beste zijn om aan te vallen of te verdedigen. Deze actuele informatie wordt live, tijdens de wedstrijd, getoond waardoor fans een hele nieuwe laag van de voetbalsport kunnen ontdekken.

Ook toe aan inzichten in je data? Meet The DOC. Maak je afspraak via: info@thedoc.nl.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *