Een introductie in Oracle APEX: Een krachtig low-code ontwikkelplatform

Een introductie in Oracle APEX: Een krachtig low-code ontwikkelplatform

Wie op zoek is naar een laagdrempelige manier om eigen applicaties te ontwikkelen, zonder dat hier diepgaande codering voor nodig is, vindt een goede optie in Oracle APEX. Dit low-code platform biedt eindeloze mogelijkheden voor bedrijven met betrekking tot applicatieontwikkeling waardoor deze tot wel 20 keer sneller ontwikkeld kunnen worden dan bij het gebruik van traditionelere, heavy-code platformen en programma’s. 

Oracle APEX wordt wereldwijd door allerlei soorten bedrijven gebruikt. Het grootste voordeel van het platform is natuurlijk de snelheid waarmee je applicaties kunt ontwikkelen en capaciteit kunt op- en afschalen. In een constante veranderende wereld en markt, veranderen ook de behoeftes van bedrijven en hun klanten op korte termijn. Wil je als bedrijf aan kop blijven lopen, dan zul je snel moeten kunnen schakelen. Daarom heeft APEX een groot aantal functionaliteiten die gericht zijn op snelheid, eenvoud en analyse. 

Applicatieontwikkeling
Binnen APEX kunnen moderne apps worden ontwikkeld volgens verschillende themastijlen met verschillende sjablonen. Zo weet je zeker dat je een applicatie ontwikkelt die je eindgebruikers aanspreekt. Daarnaast kunnen pagina-definities makkelijk aangepast of uitgebreid worden omdat APEX op metagegevens is gebaseerd. Een APEX-applicatie is dan ook browsergebaseerd waardoor deze op elk mobiel apparaat is te gebruiken en dus ook zeer geschikt is voor mobiele apparaten. 

Spreadsheets omzetten
Spreadsheets worden in bijna alle organisaties en bedrijven gebruikt. Ze zijn ideaal om data en informatie te bundelen en deze vervolgens te analyseren. Maar wat vaak gebeurt is dat deze sheets worden bijgewerkt en er vervolgens allemaal versies ontstaan waardoor de informatiestroom juist vertroebeld raakt. Met APEX kun je spreadsheets omzetten naar een webapp in enkele minuten. Zo heeft iedereen te allen tijde de actuele en juiste data voor ogen. 

Apps voor externe gebruikers
Daarnaast wordt het niet alleen makkelijker om de informatie uit spreadsheets met (directe) collega’s te delen, ook het delen van informatie met externe partners en klanten wordt een stuk eenvoudiger. Hiervoor kan simpelweg binnen enkele minuten een applicatie worden gebouwd. Via deze applicatie kunnen partners en klanten informatie ophalen, voortgang bekijken en contact met jouw bedrijf onderhouden. Daarnaast is deze informatie altijd optimaal beschermd dankzij de veiligheidsstandaarden die Oracle hanteert. Zo optimaliseer je je processen en verbeter je je klanttevredenheid.

Samen aan de slag?
Maak een afspraak via: info@thedoc.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *