Op weg naar nog een wereldkampioenschap: Oracle (IT) samen met Red Bull (Business)!

Op weg naar nog een wereldkampioenschap: Oracle (IT) samen met Red Bull (Business)!

Renstal van de regerend wereldkampioen Red Bull Racing gaat vanaf nu verder onder een nieuwe naam: Oracle Red Bull Racing. Daarmee breidt de renstal het vertrouwde partnerschap met Oracle verder uit en draagt Oracle ook dit jaar bij aan een nieuw wereldkampioenschap.

Bekijk hier de onthulling. 

Dankzij de Oracle Cloud Infrastructure (OCI) was het Brits-Oostenrijkse team in staat om duizend keer meer simulaties uit te voeren, waardoor voorspellingen over de race nauwkeuriger konden worden gemaakt en betere besluiten genomen konden worden. Ook werd hiermee de simutlatiesnelheid met een tienvoudige factor verhoogd waardoor strategen meer tijd hadden voor het ontwikkelen van de juiste strategie.

Ook het komend seizoen zal het team van Red Bull Racing volop gebruikmaken van de belangrijkste Oracle Cloud diensten om het team en de coureurs naar de overwinningen te helpen. Onder andere de op analytics gebaseerde racestrategie, geoptimaliseerde motorontwikkeling, AI- en machine learning gedreven coureurs training en een fan-ervaring op maat worden in deze diensten ontwikkeld.

Oracle (IT) en Red Bull Racing (Business) in 2022
Het logo van Oracle prijkt dit jaar trots op de sidepods en achterzijde van de achtervleugel van de nieuwe auto, de RB18. Red Bull gaat daarnaast nog intensiever gebruikmaken van de cloudtechnologie en wordt de snelheid van de simulaties nog meer opgevoerd. Hierdoor kan er een grote hoeveelheid data worden binnengehaald en geanalyseerd.

 

Daarnaast worden de Oracle diensten ook ingezet voor de ontwikkeling van de nieuwe power unit voor 2026: het jaar dat Red Bull met een zelfgebouwde power unit komt.

Ook op marketinggebied staat Oracle Red Bull Racing bij. Eerder werd al het eigen platform The Red Bull Racing Paddock gelanceerd. Dat wordt dit jaar uitgebreid met nieuwe functies en kunnen gebruikers eigen content maken.

Dankzij de vele flexibele en snelle mogelijkheden van Oracle technologie is Red Bull in staat om kansen optimaal te benutten en maakt het de racestal niet alleen op de grid een koploper maar ook op technologisch gebied.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *