ODA: Simpel, betrouwbaar, betaalbaar en compleet!

ODA: Simpel, betrouwbaar, betaalbaar en compleet!

ODA: Simpel, betrouwbaar, betaalbaar en compleet! Geïntegreerde systemen zijn simpelweg de toekomst van IT. Waarom? Omdat ze uw leven veel makkelijker maken. Alles zit in één doos, klaar om aan te sluiten en aan de slag te gaan. Oracle heeft een sterk vooraanstaande positie met volledig geïntegreerde systemen. Het ontwerp is inmiddels helemaal geperfectioneerd. Geen wonder dat meer dan 10.000 klanten er dagelijks op vertrouwen.

Zelfbouw versus geïntegreerde systemen

Er zijn meerdere geïntegreerde systemen verkrijgbaar, maar één van de meest populaire is de Oracle Database Appliance (ODA). Stel u eens voor dat u een volledige bedrijfsapplicatie-stack (hardware en software) in enkele uren kunt installeren!

De Oracle Database Appliance is vele malen sneller met integreren en goedkoper in onderhoud ten opzichte van een systeem dat uit componenten van verschillende leveranciers bestaat. De ODA sluit u aan op het netwerk en u klikt meteen in de wizard Appliance Manager. Deze eenvoudige installatie en implementatie elimineert alle tijd en inspanningen die een zelfbouwsysteem vereist.

En de ODA blijft u gedurende de volledige levenscyclus geld besparen. Het beheer kan worden uitgevoerd door één DBA, terwijl u meerdere mensen nodig hebt voor het beheer van een zelfbouwsysteem (inclusief een DBA, netwerkbeheerder, opslagbeheerder, etc.). Als u uw eigen oplossing bouwt, dient u ongeveer 24 patches per jaar uit te voeren terwijl een ODA vier patches per jaar telt, die uw DBA ook nog eens kan automatiseren.

Voor databases die een hoge beschikbaarheid vereisen wilt u de uitval tot een absoluut minimum beperken, ook hier scoort het systeem erg goed. Alle beschikbaarheidsmaatregelen zijn al voor u bedacht en gemakkelijk toepasbaar.

ODA-modellen

De ODA is voor iedereen specifiek te gebruiken omdat de database- en applicatie capaciteit dynamisch kan groeien en krimpen. Met Oracle “capaciteit-op-aanvraag” licenties is een flexibele omgeving mogelijk.

Het nieuwe ODA portfolio is in meerdere varianten voor iedere bedrijfsgrootte beschikbaar en biedt ook via virtualisatie mogelijkheden om niet alleen de Database te draaien maar ook  Oracle of niet-Oracle applicaties. Hierdoor zijn de kosten van volle racks met servers verleden tijd. De kleinste ODA is slechts 1U hoog! U profiteert van een complete, kant-en-klare oplossing met minimale implementatie- en onderhoudskosten.

De nieuwe ODA modellen zijn voorzien van flash storage voor supersnelle prestaties en zijn ook geschikt voor SE1, SE, SE2 met een prijs die nog maar een kwart is van de vorige generatie.

  • ODA X6-2S: is het perfecte systeem voor instap implementaties van uw database en applicaties.
  • ODA X6-2M: is het ideale systeem voor versterking van meerdere databases en applicaties die grote prestaties vereisen.
  • ODA X5-2 HA is een zeer hoog betrouwbaarder databasesysteem. De hardware- en softwareteams van Oracle gezamenlijk hebben gezorgd voor een veerkrachtig en robuust systeem met een minimale uitval. Er zijn extra voorzieningen voor de bescherming van uw data ingebouwd, zoals 3 x gespiegelde database- en besturingssysteemschijven, redundante netwerkconnectiviteit, redundante externe SAS HBA’s, redundante IO-modules voor opslag, redundante voedingen en redundante ventilatoren. Op die manier is er geen ‘single point of failure’ en vooral hoge beschikbaarheid van de totale omgeving! U kunt eenvoudig zelf de hoge beschikbaarheid opzet uw database configureren: ‘actief-actief’ of ‘actief-passief’.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *