Een frisse blik op het No-Code Platform WEM

Een frisse blik op het No-Code Platform WEM

Vandaag een andere blogpost dan jullie van ons gewend zijn. Even voorstellen, mijn naam is Mark Bergs en in deze blogpost ga ik jullie meenemen in mijn ervaringen met het WEM platform en The DOC als organisatie. Mijn start bij The DOC was in september en het voelde direct als thuis. Collegialiteit en openheid staan namelijk hoog in het vaandel bij The DOC. Er werd veel vrijheid gegeven om invulling te geven aan projecten en om veel initiatief te tonen bij de dagelijkse werkzaamheden. Ik werd dan ook gelijk beschouwd als volwaardig teamlid. Tijdens mijn werkzaamheden heb ik mezelf met interne projecten bezig gehouden die met het WEM platform ontwikkeld worden. Wat als eerste opviel aan het WEM platform is enerzijds de benodigde ontwikkeltijd  en anderzijds het eenvoudig oplossen van business problemen. Complexe processen zijn voor een groot gedeelte gestroomlijnd en stellen ontwikkelaars in staat om snel de link te leggen tussen bedrijfsprocessen en een applicatie. Waar ik vanuit mijn opleiding gewend ben veel te programmeren, wordt dit in WEM achter de schermen opgelost. Een van de projecten waar ik aan gewerkt heb, is het creëren van een mobiele applicaties voor de werknemers van The DOC zelf. Hiervoor moest zowel een web applicatie als een mobiele applicatie ontwikkeld worden, beide zijn in WEM gemaakt. WEM maakt gebruik van flowcharts en nodes die met elkaar verbonden worden. De flowcharts en nodes worden voor beide applicaties op dezelfde manier gebruikt en toegepast. Dit betekent dat je geen nieuwe kennis nodig hebt om een mobiele applicatie te ontwikkelen, als je al met WEM bekend bent voor web applicaties. De web applicatie en mobiele applicatie communiceren met elkaar voor het synchroniseren van data. Hiervoor heb ik de sterke integratie mogelijkheden van WEM gebruikt.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *