Wat kun je met de Autonomous cloud van Oracle?

Wat kun je met de Autonomous cloud van Oracle?

Data is één van de ijkpunten waarop bedrijven tegenwoordig draaien. Niet alleen komt er steeds meer data beschikbaar, en moet deze ook opgeslagen worden, we gaan er ook steeds slimmer mee om. Door bedrijfsdata te analyseren kan men slimme inzichten opdoen waardoor het bedrijf kan groeien en werkprocessen praktischer en efficiënter ingericht kunnen worden. De Autonomous cloud van Oracle ondersteunt in deze behoefte.

Kritieke informatie van bedrijven wordt opgeslagen in databases. Als deze niet veilig is, loopt een bedrijf kans op datalekken wat grote gevolgen kan hebben voor de financiële stabiliteit en de reputatie van een bedrijf.

De levenscyclus en infrastructuur van de autonomous cloud is volledig geautomatiseerd. Zo kun je meer uit je data halen, deze makkelijker opslaan en ophalen terwijl de veiligheid van de data gegarandeerd blijft. De database verbetert zichzelf constant waardoor deze niet kwetsbaar is voor menselijke fouten.

Beschermt en versleutelt data
Dit houdt onder andere in dat de autonomous cloud zichzelf constant controleert op interne en externe bedreigingen. Terwijl het systeem draait, worden er updates gedraaid die beveiligingsproblemen voorkomen en verhelpen. Daarnaast wordt alle data versleuteld.

Automatiseert alle infrastructuur en database management
De autonomous cloud leert zelf welke onderdelen kritiek zijn of bijgewerkt moeten worden. Doordat deze managementprocessen volledig geautomatiseerd zijn, heb je er geen omkijken naar. Het systeem diagnosticeert elke fout en past waar nodig patches en updates toe terwijl de gebruiker geen downtime ervaart. Daarnaast zijn ook alle back-up en herstelfuncties geautomatiseerd waardoor je data altijd toegankelijk blijft.

Op- en afschalen
Dankzij de online omgeving kan er met gemak op- en afgeschaald worden zonder de prestaties negatief te beïnvloeden maar door wel kosten te besparen. Hierdoor kan zowel de CPU als de opslagcapaciteit direct vergroot worden wanneer nodig en weer verkleind worden als er minder nodig is. Zo maak je alleen gebruik van de middelen die je ook daadwerkelijk nodig hebt en gebruikt.

Geoptimaliseerd voor bedrijfsprocessen
De autonomous cloud is één dienst die toegespitst is op twee verschillende werklasten. De Autonomous Database Warehouse (ADW) is toegespitst op opslagprocessen zoals Data Warehouse, Data Mart, Data Lake en heeft toegevoegde Machine Learning. De andere tak, Autonomous Transaction Processing (ATP) is juist toegespitst op betaalprocessen zoals transacties, batches, IoT, applicatie ontwikkeling en eveneens toegevoegde Machine Learning. Zo kan er altijd voor het juiste proces de juiste oplossing worden geselecteerd.

Ook business en IT samenbrengen?The DOC helpt je om business en IT samen te brengen. Wij bedenken een totaaloplossing op maat die precies past bij jouw business- en IT-behoefte. Door onze zes samenwerkende Business Units, bieden wij altijd een klantgerichte ondersteuning en oplossing. Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op of lees eerst over onze succesvol afgeronde projecten om inspiratie op te doen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *