Smart Manufacturing: het antwoord op Downtime Dilemma’s

Smart Manufacturing: het antwoord op Downtime Dilemma’s

In de maakindustrie is downtime een nachtmerrie voor elke manager. Stilstaande machines betekenen verloren productie, vertraagde orders en ontevreden klanten. De kosten kunnen enorm oplopen, soms tot duizenden euro’s per uur.

Gelukkig biedt Smart Manufacturing een oplossing. Door geavanceerde technologieën in te zetten, kunnen bedrijven downtime drastisch verminderen en de efficiëntie van hun productieprocessen verhogen.

Hoe smart manufacturing downtime reduceert:

 1. Voorspellend onderhoud:
  Smart Manufacturing-systemen gebruiken sensoren en data-analyse om de conditie van machines te monitoren. Hierdoor kunnen potentiële problemen vroegtijdig worden opgespoord en opgelost, nog voordat ze tot stilstand leiden.
 2. Proactieve planning:
  Met Smart Manufacturing kun je beter inzicht krijgen in je productieprocessen. Hierdoor kun je onderhoud en reparaties beter plannen, zodat ze geen of minder invloed hebben op de productie.
 3. Real-time monitoring:
  Smart Manufacturing monitoren de prestaties van machines en processen in real-time. Zo kun je snel reageren op problemen en downtime minimaliseren.

De kostenbesparende voordelen van Smart Manufacturing:

 • Minder downtime:
  Door downtime te verminderen bespaar je op kosten van verloren productie, vertraagde orders en boetes voor het niet naleven van contracten.
 • Lagere onderhoudskosten:
  Voorspellend onderhoud voorkomt dure storingen, wat resulteert in lagere onderhoudskosten en een langere levensduur van machines.
 • Verhoogde efficiëntie:
  Smart manufacturing kan de efficiëntie van productieprocessen met 10% tot 20% verhogen, waardoor je meer kunt produceren met minder middelen en lagere kosten per eenheid kunt realiseren.

Conclusie:
Smart Manufacturing is een krachtige tool die bedrijven kan helpen om downtime te verminderen en kosten te besparen. De technologie is bewezen effectief en kan een aanzienlijke return on investment (ROI) opleveren.

Is jouw bedrijf klaar om de voordelen te ervaren? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. We staan klaar om je te helpen bij het oplossen van de downtime dilemma’s van jouw bedrijf.

Smart Manufacturing. We make IT work.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *