Ontdek de kracht van Oracle APEX: Een uitgebreide gids

Ontdek de kracht van Oracle APEX: Een uitgebreide gids

Oracle Application Express (APEX) is hét platform dat alle tools biedt die je nodig hebt om apps te bouwen in één uitbreidbare omgeving, als onderdeel van Oracle Database. In deze uitgebreide gids bespreken we de mogelijkheden van APEX en waarom dit het ideale platform is voor iedereen die snel applicaties op maat wil ontwikkelen, zonder gedoe.

Ontdek meer over Low Code
Low-code is geen buzzwoord. Wat we vroeger declaratieve programmering noemden, is nu wijdverbreid geaccepteerd als low-code ontwikkeling. Met APEX aan je zij kun je je concentreren op andere zaken terwijl je gelijktijdig applicaties op maat binnen een mum van tijd ontwikkelt.

Krachtige functies
APEX is dusdanig ingestoken dat je met een minimum aantal handelingen een maximaal effect kunt bereiken. Daarom zijn de functionaliteiten binnen APEX dusdanig ontwikkeld om alle behoeftes van een bedrijf te voorzien. Denk aan het ontwerpen van applicaties maar bijvoorbeeld ook aan het overzetten van datasheets of het delen van informatie met derde partijen. Alle functies die je nodig kunt hebben, zijn direct en duidelijk voor je beschikbaar om op te nemen in je applicatieproces.

Krachtige architectuur en flexibele implementatie
Oracle APEX maakt gebruik van een eenvoudige architectuur die zorgt voor data-toegang zonder vertraging, topprestaties en schaalbaarheid, direct uit de doos.

Kies daarnaast de implementatiestrategie die het beste bij jou past. Je kunt Oracle APEX uitvoeren op het volledige spectrum van Oracle Database Cloud Services, op je eigen private cloud of een cloud van een derde partij, on-premises of zelfs in een VM op je laptop. Waar Oracle Database draait, draait Oracle APEX ook.

Samenwerking met Autonomous Database
Oracle Autonomous Database en Oracle APEX bieden een ongeëvenaarde combinatie van superieur gegevensbeheer en bewezen low-code applicatieontwikkeling. Met APEX kun je de kracht van Autonomous Database benutten om nog meer uit je applicaties te halen.

Gegevens en rapportage
In Oracle APEX wordt er zo simpel mogelijk met gegevens omgegaan. Denk hierbij aan het weergeven, manipuleren, visualiseren en verwerken: allemaal op een eenvoudige en efficiënte manier. Hierbij maakt de oorspronkelijke bron van de gegevens niks uit. Met Oracle APEX kun je alle informatie en data verwerken op een manier die jij nodig hebt.

Iedereen ziet gegevens anders. Met het interactieve rapportcomponent kunnen je gebruikers de gegevens op een unieke manier aanpassen aan hun behoeften. Van eenvoudige wijzigingen zoals bepalen welke kolommen moeten worden weergegeven, tot meer geavanceerde aanpassingen zoals draaitabellen maken, het is allemaal binnen handbereik.

Volledig aanpasbaar rapport. Je hoeft deze aanpassingen en filters niet elke keer toe te passen – sla het rapport op en al je aanpassingen worden onthouden voor je volgende bezoek. Je kunt ervoor kiezen om een rapport privé op te slaan, alleen voor jezelf, of openbaar, zodat anderen het kunnen bekijken.

Gevoed door Oracle
Oracle APEX is een volledig ondersteunde functie zonder extra kosten van Oracle Database. Dit betekent dat als je Oracle Database hebt, je al Oracle APEX hebt! Je hebt ook directe toegang tot alle mogelijkheden van Oracle Database. Ontdek wat het betekent om gevoed te worden door Oracle en verken alle functies en voordelen die tot je beschikking staan.

Ook aan de slag gaan met de uitgebreide mogelijkheden van Oracle APEX? Wij helpen je graag op weg. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *