Hoe Oracle-technologie de sportwereld verandert

Hoe Oracle-technologie de sportwereld verandert

Oracle technologie is overal terug te vinden. Maar niet alleen bedrijven maken dankbaar gebruik van de vele mogelijkheden. Ook de sportwereld wordt rigoureus veranderd. Zo brengt Oracle sportteams verder dankzij uitgebreide prestatie-analyses en krijgen fans een betere ervaring tijdens sportevenementen.

Prestatie-analyse
Weten wat goed ging en direct zien wat beter kon: dat is een van de mogelijkheden die Oracle biedt aan sportteams. Dankzij de analytische oplossing van Oracle wordt data verzameld van het hele team of van individuele sporters. Deze verzamelde data kan vervolgens geanalyseerd worden om vervolgens belangrijke beslissingen en strategieën op aan te passen. Zo kunnen sterke en zwakke punten worden geïdentificeerd maar bijvoorbeeld ook blessures worden voorspeld.

Betere ervaring voor de fans
Fans krijgen dankzij Oracle toegang tot een grote hoeveelheid aan informatie die hun sportevenement nog immersiever maakt. Denk bijvoorbeeld aan apps om de scores en statistieken bij te houden, gepersonaliseerde inhoud en diensten en de mogelijkheid om bepaalde media terug te zien of wedstrijden te streamen.

Data verzamelen en beheren
In het verzamelen en analyseren van data ligt veel kennis verborgen. In de sportwereld is een grote hoeveelheid data beschikbaar. Denk daarbij niet alleen aan prestatiedata, en spelersstatistieken van atleten maar ook financiële gegevens, ticketverkoop of fanclubgegevens. Deze data kan helpen bij het maken van strategische beslissingen.

Met behulp van deze data kunnen allerlei theoretische scenario’s worden doorlopen waardoor teams en sporters al voor een wedstrijd de beste aanpak hebben gekozen.

Realtime inzichten
Maar een van de grootste en meest impactvolle voordelen van Oracle is dat alle inzichten in real time beschikbaar worden. Dit stelt sportteams in staat om tijdens een wedstrijd nog van strategie te veranderen. Dit is dan ook exact de reden waarom teams zoals het Red Bull Racing team in de Formule 1 gebruik maakt van Oracle technologie. Tijdens de Grand Prix wordt alle data verzameld en in real time geanalyseerd om zo de best mogelijke resultaten te behalen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *