Belangrijke Ontwikkelingen in Oracle APEX: Een Blik op 2024

Belangrijke Ontwikkelingen in Oracle APEX: Een Blik op 2024

Oracle APEX, het low-code ontwikkelingsplatform voor webapplicaties, blijft zich voortdurend ontwikkelen. In 2024 brengt het een reeks belangrijke updates die de functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid naar nieuwe hoogten tillen. Laten we de meest opmerkelijke updates eens nader bekijken.

Verfijnde Gebruikersinterface:
De APEX-gebruikersinterface heeft een hedendaagse make-over gekregen met een frisse, intuïtieve uitstraling. Nieuwe ontwikkelingstools, zoals de “Theme Roller”, vereenvoudigen het aanpassen van de stijl en het uiterlijk van uw applicaties.

Geavanceerde Mobiele Ontwikkeling:
APEX biedt nu uitgebreide ondersteuning voor het bouwen van responsieve mobiele apps. Door middel van “Progressive Web Apps” (PWA’s) kunnen APEX-apps offline werken en worden ze geïnstalleerd op mobiele apparaten alsof het native apps zijn.

Nieuwe Databasefunctionaliteit:
APEX integreert naadloos met de nieuwste functies van de Oracle Database. Ondersteuning voor JSON, geospatiale data en machine learning maakt het mogelijk om krachtige en moderne apps te bouwen.

Verbeterde Beveiliging:
Oracle APEX biedt geavanceerde beveiligingsfuncties, zoals authenticatie met twee factoren en gedetailleerde toegangscontrole. Dit verhoogt de veiligheid van uw applicaties tegen bedreigingen.

Naadloze Integratie met Oracle Cloud Infrastructure:
APEX kan nu gemakkelijk worden gekoppeld aan Oracle Cloud Infrastructure (OCI) services, waardoor schalen en beveiligen van uw apps in de cloud mogelijk wordt.

Andere Belangrijke Updates
– Toevoeging van nieuwe ingebouwde componenten, zoals een chatbot en een QR-codescanner
– Verbeterde toegankelijkheid voor gebruikers met beperkingen
– Uitgebreide documentatie en leerbronnen

Conclusie:
De updates van Oracle APEX in 2024 bieden talloze voordelen voor ontwikkelaars en gebruikers. Met een eigentijdse interface, krachtige mobiele ontwikkeling, geavanceerde databasefunctionaliteiten en verbeterde beveiliging, is APEX een platform dat klaar staat voor de toekomst.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *