NEC

 

Boost van productiviteit met de Cloud.

De IT-dienstverlener neemt Oracle Autonomous Database en APEX over voor de ontwikkeling van low-code apps, waardoor de time to market en de partnerervaring worden verbeterd.


Business Challenges.

NEC Enterprise Solutions is een multinational die IT- en netwerksoftware en -diensten levert, waaronder cloud computing, AI, IoT en communicatieapparatuur, aan kleine, middelgrote en grote ondernemingen in de particuliere en publieke sector wereldwijd. NEC Corporation is trots op een jaarlijkse omzet van meer dan $29 miljard, 75 miljoen gebruikers wereldwijd en 110.000 werknemers. Het hoofdkantoor is gevestigd in Japan en NEC Enterprise Solutions is een divisie van NEC Corporation. Het werkt samen met meer dan 1.000 partners om klanten in de regio Europa, het Midden-Oosten en Afrika te bedienen.

Als onderdeel van de inspanningen om de ervaringen van partners en klanten te verbeteren en de productiviteit van het verkoopteam te verhogen, besloot NEC om zijn bedrijfstoepassingenomgeving te vernieuwen. Dit hield in dat een intern ontwikkelde Configure, Price, Quote (CPQ) applicatie, die draaide op Microsoft SQL Database on-premises, naar de cloud moest worden verplaatst, zodat gebruikers complexere configuraties konden uitvoeren en tijdige offertes konden genereren. NEC wilde ook in staat zijn om wijzigingen in de CPQ-applicatie sneller en met minder middelen te implementeren.

Het migreren van de CPQ-applicatie naar een cloudgebaseerde omgeving zou ook voldoen aan de behoefte aan mobiliteit, waardoor verkooppartners in de hele regio toegang zouden krijgen tot de app vanaf elke locatie en elk apparaat. Uiteindelijk moest de IT-omgeving ook de prestaties en toegang voor eindgebruikers verbeteren.

Why NEC Enterprise Solutions Chose Oracle.

Na het evalueren van verschillende leveranciers voor op data gedreven, low-code omgevingen, waaronder OutSystems en Mendix, heeft NEC gekozen voor Oracle Autonomous Transaction Processing met Oracle APEX op Oracle Cloud Infrastructure op basis van kostenefficiëntie, gebruiksgemak en de geïntegreerde ontwikkelmogelijkheden.

Results.

Met Oracle Cloud Infrastructure heeft NEC de broodnodige flexibiliteit gekregen om gebruik te maken van on-demand rekencapaciteit en een betalingsmodel op basis van verbruik. Het bedrijf kan de prestaties en capaciteit indien nodig opschalen op basis van het aantal gebruikers en hun licentieovereenkomsten.

Ondertussen heeft de autonome clouddatabase databasebeheer geëlimineerd door middel van machine learning voor provisioning, patching, versleuteling en automatisch schalen.

De geautomatiseerde beveiligingspatches en updates die worden uitgevoerd door Oracle Autonomous Transaction Processing hebben NEC geholpen om de werklast voor databasebeheerders te verminderen en de prestaties te verbeteren om honderden gebruikers te ondersteunen. In combinatie met Oracle Application Express (APEX), dat ook de CPQ-app van NEC ondersteunt, zijn de administratieve en onderhoudsinspanningen van het IT-team aanzienlijk verminderd, waardoor ontwikkelaars meer ruimte hebben om bestaande producten te verbeteren en nieuwe producten en diensten te ontwikkelen.

NEC heeft er ook voor gekozen om Oracle Identity Cloud Service te gebruiken als een authenticatieoplossing voor haar applicaties, waardoor single sign-on en multifactor-authenticatie mogelijk zijn om de toegang van eindgebruikers te verbeteren en te voldoen aan de richtlijnen voor gegevensbeheer van NEC Corporation.

 

Referentie.

Doordat we gebruik maken van Oracle Cloud Infrastructure, kunnen we applicaties veel sneller ontwikkelen in vergelijking met een traditionele ontwikkelomgeving. Onze collega’s in de Verenigde Staten waren onder de indruk van het aantal applicaties dat we de afgelopen jaren hebben gebouwd met behulp van Oracle Autonomous Database met APEX, met slechts drie ontwikkelaars.

– Frank Krul, Manager IT Business Applications, NEC Enterprise Solutions

Data transformeren
naar informatie?

Maak een afspraak