Delphy

 

Delphy cultiveert een wereldwijde klantenkring met een complete Oracle Cloud-stack. .

De aanbieder van milieuvriendelijke voedsel- en bloeiteeltstrategieën transformeert zijn bedrijfsmodel met behulp van Oracle Cloud Infrastructure (OCI).

Uitdaging.

De wereld kampt met een voedselproductieprobleem. Traditionele landbouwactiviteiten zijn vaak seizoensgebonden, inefficiënte verbruikers van natuurlijke hulpbronnen en gevoelig voor obstakels in de toeleveringsketen. Maar een opkomende op technologie gebaseerde benadering, bekend als controlled-environment agriculture (CEA), stelt een nieuwe groep telers in staat om deze uitdagingen op te lossen. CEA maakt gebruik van methoden zoals binnenlandse landbouw en verticale landbouw om het gebruik van menselijke en natuurlijke hulpbronnen te optimaliseren. De wereldwijde marktomvang van CEA wordt geschat op een waarde van $100 miljard tegen 2030. Delphy, gevestigd in Nederland, is een groeiende speler in de sector. Het bedrijf heeft als missie om wereldwijd de productie van voedsel en bloemen te optimaliseren door kennis en expertise te ontwikkelen en te implementeren die bijdragen aan gezondheid, voedselveiligheid, duurzaamheid en het welzijn van de planeet. Opgericht in 1999 bood het oorspronkelijke bedrijfsmodel van Delphy on-site adviesdiensten aan CEA-telers, voornamelijk in West-Europa. Naarmate de vraag naar zijn diensten groeide, werd het bedrijf geconfronteerd met de uitdaging om adviestalent aan te trekken en te behouden. In 2017 werd een nieuw bedrijfsinitiatief genaamd Delphy Digital gelanceerd om de organisatie om te vormen van een adviesbureau naar een softwarebedrijf. Deze transformatie loste het probleem met talent op en elimineerde ook de kosten en logistiek van het plaatsen van consultants ter plaatse, wat de vitaliteit en wereldwijde ambities van het bedrijf bedreigde. Delphy richt zich nu op het gebruik van kunstmatige intelligentie in het teeltbeheerproces door het verzamelen van eigen en externe gegevens en het toepassen van algoritmen om te voorspellen hoe een bepaald gewas zal groeien onder de verwachte omstandigheden. De software en de wetenschap erachter optimaliseren in feite elke beslissing die de teler neemt. Aanvankelijk gebruikte Delphy een aangepast Microsoft Windows on-premises technologieplatform dat werd beheerd door een derde partij. Maar bij het worden van een softwarebedrijf had Delphy een infrastructuur nodig om productontwikkeling, netwerken en data-analyse te ondersteunen.

Waarom Delphy kiest voor Oracle.

De digitale transformatie van Delphy heeft zijn oorsprong in de on-premises back-office applicaties en IT-infrastructuur van Oracle. Toen het bedrijf klantgerichte applicaties begon te ontwikkelen voor specifieke gewassen, plantte het lokale team van Oracle het zaadje dat Oracle Application Express (APEX) perfect zou passen. Eenmaal geïmplementeerd, begonnen de ontwikkelaars van het bedrijf de grenzeloze potentie en flexibiliteit van APEX te waarderen. Oorspronkelijk gehost on-premises, moest het bedrijf een software-as-a-service product aanbieden zodat klanten het overal konden adopteren. Na het evalueren van cloudplatformproviders koos Delphy voor Oracle Cloud Infrastructure (OCI) vanwege de lage kosten, het brede scala aan cloudservices en de krachtige mogelijkheden van APEX waar Delphy’s ontwikkelaars al van genoten.

Resultaten.

De oorspronkelijke scope van het project was simpelweg het migreren van Oracle APEX-ontwikkeling en Oracle Database-beheersactiviteiten van on-premises naar Oracle Cloud Infrastructure (OCI) en Oracle Standard Database Service. Het project breidde al snel uit naar het hosten van de computer-, opslag- en netwerkwerklasten die gepaard gaan met Delphy’s klantgerichte SaaS-toepassingen.

Ondertussen begon het bedrijf consultancyrollen te elimineren en een team van datawetenschappers op te bouwen. Deze datawetenschappers geven de voorkeur aan het uitvoeren van simulaties en berekeningen met behulp van Python, een algemene programmeertaal die bekend staat om zijn gebruiksgemak en veelzijdigheid. Door OCI Data Science te gebruiken, daalde de tijd om simulaties uit te voeren van uren naar slechts enkele minuten.

De bevindingen van de datawetenschappers vulden de bestaande CEA-kennisbasis van Delphy aan, samen met klimaat- en weergegevens die verzameld waren uit tal van externe bronnen. Naarmate het OCI-project evolueerde, maakte het bedrijf gebruik van dezelfde ontwikkeling en operaties die gebruikt werden voor het creëren van klantgerichte toepassingen om datawetenschapscripts te maken, te testen en in productie te brengen op OCI.

In 2021 werd Delphy overgenomen door AgriFORCE, dat zelfstandig zal blijven opereren onder zijn oorspronkelijke merknaam. AgriFORCE streeft ernaar om organisch en via overnames te groeien met als missie de positieve impact van CEA-ondernemingen wereldwijd te vergroten.

Vandaag de dag opereert Delphy met een personeelsbestand van 250 mensen verdeeld over meerdere teams. Het ontwikkelingsteam bouwt en onderhoudt applicaties voor negen gewassen, met meer in ontwikkeling. Het datawetenschapsteam levert continu bevindingen die de kwaliteit van de SaaS-toepassingen en kennisbasis verrijken die door klanten en consultants binnen AgriFORCE’s netwerk worden gebruikt. API-verbindingen met OCI van klimaat- en weergegevensleveranciers vullen de kennisbasis aan. Vandaag de dag is OCI het enige cloudplatform voor alle gegevens en werklasten van Delphy.

De transformatie van een adviesbureau naar een softwarebedrijf veranderde volledig het financiële model van Delphy. IT-ondersteuningskosten werden geoptimaliseerd door OCI te gebruiken als een enkele technologiestack die de ontwikkeling, data-analyse, netwerken en applicatieleveringsactiviteiten ondersteunt. Delphy behaalde betere resultaten met minder personeel en lagere kapitaalinvesteringen, terwijl het ook een schaalbaar cloudplatform verkreeg dat zijn vermogen om wereldwijd uit te breiden verbeterde.

Partners.

Delphy heeft The DOC gekozen om te helpen bij het begeleiden van de initiële overstap naar OCI in slechts twee maanden. Vanaf dat moment adviseerde The DOC het bedrijf om ook OCI Data Science-services te implementeren. De partner blijft essentiële beheerdiensten aan het bedrijf leveren, waardoor het personeel zich kan richten op essentiële bedrijfsactiviteiten zoals applicatieontwikkeling en data-analyse.

Referentie.

Met behulp van OCI Data Science kunnen we optimale oogstmomenten voorspellen voor verschillende gewassen. Vervolgens kunnen we een applicatie gebruiken die we snel hebben ontwikkeld met Oracle APEX om de gegevens die we beheren te delen met Oracle Database Cloud Service.

– Klaas van Egmond, Cultivation Engineer, Delphy

Data transformeren
naar informatie?

Maak een afspraak