Waarom 2018 het jaar van de Oracle Cloud is!

Het nieuwe jaar is nog maar net twee maanden oud, maar nu al is het duidelijk dat de Oracle Cloud hard op weg is om de grootste winnaar te worden van 2018. Niet geheel verwonderlijke door de uitgebreide functionaliteiten van de Oracle Cloud ten opzichte van de concurrentie.  Hieronder drie belangrijke redenen waarom Oracle de Cloud race aan het winnen is!

Snelheid
Een van de belangrijkste gebieden waarop Oracle beter scoort dan zijn concurrenten is de snelheid. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om met de Oracle Cloud Infrastructuur meer dan 3000 transacties per seconde te verwerken. Waarbij de concurrentie in dezelfde seconde niet verder komt dan het verwerken van 400 transacties. Dit verschil in verwerkingssnelheid is ook zichtbaar in de Latency Averages (De tijd die verloopt tussen een verzoek en de verwerking via de Cloud). Waar dit bij de Oracle Cloud Infrastructuur gemiddeld 0.168 ms is is dit bij de concurrentie gemiddeld 0.962 ms.

Met het gigantische verschil in snelheid is het voor bedrijven dan ook aan te raden om kritieke workloads te verplaatsen naar de Oracle Cloud en hierdoor direct te profiteren van een grotere flexibiliteit en de extra snelheid in de Cloud.

Ontwikkeltijd is sterk gereduceerd
Gemiddeld besteden ontwikkelaars, die applicaties op locatie ontwikkelen en onderhouden, 15% van hun tijd aan het wachten op infrastructuurvoorzieningen. Met de Oracle Java Cloud Service (PaaS) is bijna alle wachttijd geëlimineerd. Voor de ontwikkelaars die voorheen van IT-afdelingen afhankelijk waren voor het leveren van de ontwikkel- en testomgevingen is dit een gigantische stap voorwaarts.

Voorafgaand aan Oracle Java Cloud Service hadden ontwikkelaars problemen om de infrastructuuroperaties uit te voeren, doordat de ontwikkelomgevingen niet op tijd beschikbaar waren. Met het gebruik van de Java Cloud Service zijn ontwikkelaars in staat om apps en services te ontwikkelen, met minimale downtime.

Met de vermindering van infrastructuur gerelateerde taken voor de ontwikkelaars, kreeg de organisatie duidelijkheid over de relatief sterke en zwakke punten van de ontwikkelaars en kon ze ontwikkelaars toewijzen aan projecten waar hun expertise het beste wordt benut. Door beter gebruik te maken van de juiste ontwikkelaars voor een lijst van projecten met prioriteiten, konden organisaties de algemene ontwikkelings- en implementatiecyclus met 30% verkleinen en applicaties sneller op de markt brengen dan voorheen. De verbeterde time-to-market resulteerde in een toegevoegde waarde van meer dan $ 1,8 miljoen over drie jaar. (Bron. Onderzoek van Forrester)

De concurrentie kiest zelf ook voor Oracle
Amazon draait op de Oracle Database, niet op zijn eigen RedShift-database. “Zij kiezen bewust voor de Oracle Database” stelt Larry Ellison van Oracle. Zo heeft Amazon vorig kwartaal 50 miljoen dollar uitgegeven om de Oracle Database en andere Oracle technologieën aan te schaffen. Hetzelfde geldt voor het bedrijf Salesforce dat ook gebruikmaakt van Oracle. “Dat onze concurrenten blijven investeren in onze Oracle applicaties en technologieën is grootste compliment dat we kunnen krijgen en een bewijs van de kwaliteit die we leveren.”  (Bron. Forbes)

Meer informatie over de Oracle Cloud?
Wij adviseren en helpen u uiteraard graag met het zorgeloos overstappen naar de Cloud. Neem contact op met onze Oracle Cloud Consultants via telefoonnummer 085 – 002 1831 of info@thedoc.nl.

Gerelateerd nieuws