De vijf belangrijkste ontwikkelingen op Oracle gebied voor 2018!

We naderen het einde van het jaar en daarom is het een perfect moment om vooruit te kijken naar wat volgens ons de belangrijkste ontwikkelingen zijn op Oracle gebied voor 2018. We hebben de 5 belangrijkste vernieuwingen in 2018 hieronder voor je op een rij gezet. 

#1 – Machine Learning & Artificial Intelligence
“This is a big deal by the way. No one else does this. This is the most important thing we’ve done in a long, long time”  Larry Ellison,  Oracle Co-Founder and CTO

Een database die self learning toepast en zichzelf hiermee keer op keer verbetert en slimmer maakt. Hierdoor zal een grote verschuiving plaatsvinden van ouderwets onderhoud naar procesoptimalisatie van de systemen. Waar eerst veel tijd nodig was voor het technisch onderhoud, kan deze tijd nu besteed gaan worden aan begeleiding en procesoptimalisatie.

De drie belangrijkste voordelen:

  • System Availability van 99,995%
  • Automatische beveiligingsupdates
  • Efficiëntie in technisch onderhoud


#2 – Universal Credits
“Goal is to get to a point where it can be guaranteed that if when moving a workload from Amazon to Oracle, your bill will drop by 50 percent.”Larry Ellison,  Oracle Co-Founder and CTO

Gebruikers krijgen via Universal Credits toegang tot alle Oracle producten en kunnen flexibel schakelen tussen de producten, zonder dat er extra investeringen nodig zijn. Credits kunnen afhankelijk naar behoefte ingezet worden. Gebruikers hebben zo de mogelijkheid om datacenters gemakkelijk te vergroten of te schakelen tussen de verschillende datacenters.

Met deze Credits kan er door gebruikers overgeschakeld worden tussen de verschillende PaaS en IaaS services die gebruikt worden zonder dat hiervoor extra investeringen nodig zijn. De flexibiliteit en het gebruiksgemak neemt hiermee een directe voorsprong op de andere Cloud applicaties in de markt.

#3 – Bring Your Own License to PaaS
Waar een overstap naar Cloud eerst een grote investering was, is dat met Bring Your Own License to Oracle Database PaaS een stuk voordeliger geworden. Softwarelicenties die reeds zijn aangeschaft kunnen worden meegenomen en hergebruikt in de Oracle Cloud. Hiermee is de investering in een Cloud-omgeving nog maar een fractie van de originele prijs en is overstappen van on-premise naar Cloud efficiënter te realiseren. Het gaat hierbij onder meer om Oracle Database, Oracle Middleware en Oracle Analytics.

Bestaande gebruikers van on-premise licenties kunnen deze investering sinds 25 september 2017 omzetten naar een Oracle Database in de Cloud tegen een fractie van de oude PaaS investering.

#4 – Customer Solutions Team
In 2018 zien we een opkomst van Customer Solutions Teams. Deze zorgen voor een optimale afstemming tussen de eigen organisatie en een team van specialisten die zowel intern als extern gestationeerd kunnen zijn. Dit team van specialisten zorgt voor up-to-date kennis van uw bedrijfsprocessen en onderhoud van uw vitale technische systemen. Hierdoor blijft belangrijke kennis structureel gewaarborgd en staat er altijd een team van specialisten klaar dat flexibel in kan spelen op vraagstukken van uw organisatie.

#5 – Oracle’s Blockchain Cloud Service
Blockchain, de technologie achter de cryptocurrency Bitcoin, is een gedeeld gedistribueerd grootboek dat de volledige transactiegeschiedenis kan opslaan. Het heeft verschillende gebruiksmogelijkheden voor bedrijven die willen vertrouwen op fraudebestendige transacties om nieuwe inkomstenstromen te creëren of de bedrijfsactiviteiten te verbeteren.

Oracle past dit toe in de Oracle Blockchain Cloud Service. Zodra een klant zich abonneert op Blockchain Cloud Services van Oracle, dat deel uitmaakt van het Oracle Cloud Platform, kunnen zij het platform gebruiken om een ​​Blockchain-netwerk te bouwen en vervolgens Oracle de netwerkinfrastructuur laten beheren. Klanten kunnen vervolgens hun eigen slimme contracten en applicaties bouwen bovenop het netwerk.

Oracle benadrukt ook het vermogen van bedrijven om de Blockchain Cloud Service te gebruiken om bedrijfsprocessen buiten hun eigen interne ecosysteem te verplaatsen door gegevens te delen en transacties te bewaken binnen en buiten de Oracle Cloud. Met behulp van Rest API’s en de API-beheerservice van Oracle kunnen Blockchain-services rechtstreeks of met vooraf gebouwde integraties van Oracle Cloud aanroepen worden. Oracle is onlangs ook lid geworden van Hyperledger, zodat klanten extra toegevoegde waarde hebben bovenop de open source-inspanningen.

Meer weten over deze belangrijke vernieuwingen voor 2018?
Wij adviseren en helpen u uiteraard graag met de implementatie van deze nieuwe toepassingen in 2018. Neem contact op met onze Oracle Consultants via telefoonnummer 085 – 002 1831 of info@thedoc.nl. Terug naar home.

Gerelateerd nieuws