The Self-Driven Oracle Database

De verwachting is dat Larry Ellison, bestuursvoorzitter en CTO van Oracle, komende week op Oracle Wold (1-5 oktober 2017) de wereldwijde toekomst van de Cloud Database presenteert: “ The Self-Driven Oracle Database”; Een database die self learning toepast en zichzelf hiermee keer op keer verbetert en slimmer maakt. Hierdoor zal een grote verschuiving plaatsvinden van ouderwets onderhoud naar procesoptimalisatie van de systemen. Waar eerst veel tijd nodig was voor het technisch onderhoud, kan deze tijd nu besteed gaan worden aan begeleiding en procesoptimalisatie. 

De drie belangrijkste voordelen van de Self Driven Oracle Database:

System availability van 99,995%
Met de Self-Driven Oracle Database zorgt Oracle ervoor dat de system availability uitkomt op een indrukwekkende 99,995%. Dat wil zeggen dat uw systemen nog maar een maximale 30 minuten van gecontroleerde downtime per jaar kennen. Het systeem verzorgt updates automatisch en online, waardoor het systeem praktisch altijd beschikbaar is. De efficiëntie die hiermee bereikt kan worden is gigantisch! Een belangrijke vraag om u te stellen:

Hoeveel meer zou mijn organisatie kunnen bereiken als het nog maar 30 minuten in het jaar gecontroleerd offline is?”

Automatische beveiligingsupdates
De Self-Driven Oracle Database zal zichzelf automatisch updaten en daarmee eventuele beveiligingsissues voorkomen. Hierdoor is de Oracle Cloud direct een van de meest veilige Cloud opties beschikbaar en een goede keuze om aan de naderende internationale GDPR (General Data Protection Regulation) wetgeving te voldoen. De kans op beveiligingslekken in uw systemen zal met het automatisch updaten en patchen sterk afnemen en daarmee de veiligheid van uw bedrijfsdata sterk verhogen.

Efficiëntie in technisch onderhoud
Maar het belangrijkste voordeel van de Self-Driven Database is dat het de kosten voor technisch onderhoud en eventuele menselijke fouten in het managen van de database kan vermijden en de uptime gewaarborgd is. Een verschuiving die ervoor zorgt dat zoals eerder aangegeven de focus volledig kan uitgaan naar het optimaliseren en verder automatiseren van de bedrijfsprocessen binnen uw Oracle systemen. Hiermee biedt de Oracle Cloud u een voordeel op uw concurrenten die een andere Cloud optie gebruiken. Waar uw concurrentie de resources nog moet inzetten voor traditioneel technisch onderhoud, kunt u met de Oracle Cloud gericht verbeteren en optimaliseren binnen uw organisatie.

Meer weten?
De verwachting is dat de Self-Driven Database per december 2017 beschikbaar zal zijn voor alle Oracle gebruikers. Wij adviseren en helpen u uiteraard graag met de implementatie van deze nieuwe database. Wilt u de mogelijkheden of opties bespreken om gebruik te maken van deze Self-Driven Oracle Database? Neem dan contact op met onze Oracle Consultants via telefoonnummer 085 – 002 1831 of info@thedoc.nl. Terug naar home.

Gerelateerd nieuws