Oracle BI Cloud

Oracle BI Cloud :

De voordelen van BI als Cloud oplossing zijn legio. Er is geen on-premise infrastructuur meer nodig met hardware en installatie werkzaamheden. Met een paar eenvoudige klikken, is uw BI omgeving beschikbaar en volledig schaalbaar! Er gaat geen tijd verloren aan technische installaties en afhankelijkheden. De omgeving is altijd beschikbaar en benaderbaar vanaf mobile devices.

Oracle BI Cloud

De Oracle BI Cloud Service (BICS) omgeving heeft een intuitieve self-service interface met een Help Center met uitgebreide documentatie, instructies videos en tutorials.

De data in de BICS omgeving wordt opgeslagen in een data center van Equinix in Amsterdam. De BI-omgeving wordt volledig beheerd, inclusief upgrades en patches.

Explosie van Data :

De laatste jaren is de hoeveelheid beschikbare data binnen ondernemingen explosief gestegen. Naast bedrijfsproces gerelateerde data, is er ook meer en meer data beschikbaar die wordt gegenereerd door mensen en machines, gestructureerde en ongestructureerde data. De uitdaging rondom BI zit niet in de techniek maar in de hoeveel data en hoe men daarmee omgaat!

Doordat er steeds meer data beschikbaar is binnen ondernemingen veranderen daarmee ook de analyse behoeften van gebruikers. Ook ontstaat er een behoefte aan een nieuw soort specialisten, vaak genoemd “Data Scientists”, die gespecialiseerd zijn in het analyseren van de grote hoeveelheid data en daarbij bezig zijn met het ontdekken van trends in de data welke voor de onderneming van waarde kunnen zijn. Mede hierdoor ontstaat er meer en meer behoefte bij eindgebruikers naar middelen om data zelf, ad-hoc en gemakkelijk te kunnen onderzoeken, de zogenaamde “Discovery Users”.

Hierdoor zijn de (analyse-)behoeften van gebruikers binnen ondernemingen aan het veranderen en willen gebruikers nu naast de traditionele Business Intelligence tools, veelal gedreven vanuit IT, tools die hun in staat stellen om zelf, snel en gemakkelijk data te kunnen analyseren.

Oracle heeft sinds kort een nieuw product beschikbaar in hun BI Cloud Services portfolio genaamd “Oracle Visual Analyzer”, waarmee er naast de al bestaande traditionele Oracle BI tooling tegemoet gekomen wordt aan de nieuwe behoeften op het gebied van data analyse en indien gewenst gecombineerd kunnen worden met elkaar.

Oracle BI Cloud

BI Cloud Services :

Met Oracle BI Cloud Services (BICS) komt u sneller tot resultaat! Of het nu gaat om de klassieke Dashboards & Reports of om visuele data analyses.

Ook The DOC maakt gebruik van de BICS omgeving voor de data analyse binnen de SpotOn oplossing.