Oracle Developer migratiestraat

Migratiestraat :

The DOC heeft een Oracle Developer migratiestraat ingericht met als doelstelling het bijna volledig geautomatiseerd migreren van Oracle Forms & Reports applicaties naar de laatste actuele versie (Oracle 11g).

De migratie straat is ingericht met een conversie tool waarmee grote aantallen Oracle Forms & Reports modules snel worden gemigreerd. Doordat de migratie grotendeels in een batch script kan worden opgenomen, wordt zo’n 90% van de oorspronkelijke software automatisch geconverteerd.

Het handmatige deel rondom de Oracle Developer migratiestraat is daardoor zeer beperkt en verkort de doorlooptijd waardoor de time-to-market van de applicatie optimaal is. Omdat het handmatige deel van de conversie beperkt is, geeft dat ons gelegenheid voor het efficiënt inrichten van de nieuwe Oracle 11g omgeving en het implementeren van nieuwe features.

Oracle Developer migratiestraat

Klant Case

Voor een van onze relaties voerden wij een migratie uit van een oude cliënt/server desktop omgeving met Forms 4.5 naar een volledige webomgeving in Oracle 11g. Deze applicatie bestaat uit 400 modules en is voor 90% geautomatiseerd uitgevoerd.

Hierdoor was de doorlooptijd zeer beperkt en heeft de organisatie zelfs geen ‘freeze’ op wijzigingen van de applicatie hoeven in te stellen.

Voordelen

The DOC migratie straat heeft de volgende voordelen:
– Geen investering in een eigen migratie straat en aanvullende software.
– Doorlooptijd migratie is heel beperkt.
– Hele korte ‘freeze’ periode voor applicatie ontwikkeling, doordat eventuele gewijzigde Forms weer snel door de geautomatiseerde migratie straat kunnen worden verwerkt.
– Gebruik maken van de kennis die The DOC heeft op dit terrein.
– The DOC weet hoe deze Oracle 11 g variant ingericht moet worden m.b.v. de Oracle WebLogic server.
– De beheerkosten nemen af in vergelijking met de oude situatie, alles is namelijk gecentraliseerd waardoor de beheerslast afneemt.

Oracle Developer Versies

Met behulp van deze migratie straat voeren wij de volgende migraties:

– Van Forms/Reports 6i naar Forms/Reports 11g
– Van Forms 4.5/Reports 2.5 naar Forms/Reports 11g
– Van Forms 4.5/Reports 2.5 naar Forms/Reports 6i
– Van Forms/Reports 10g naar Forms/Reports 11g

Als er in uw oude Developer applicaties gebruik gemaakt wordt van Oracle Graphics is de geautomatiseerde conversie niet mogelijk, deze feature is namelijk niet beschikbaar binnen Oracle 11g. The DOC adviseert om Graphics applicaties naar Oracle APEX over te zetten; we informeren u hier graag nader over!

Bekijk ook onze andere diensten onder Professional Services zoals Oracle Apex.