Meet: Milou

In januari nog afgestudeerd en nu alweer langer dan een maand aan het werk bij The DOC: de tijd vliegt! Mijn naam is Milou Nijskens en in deze blogpost ga ik jullie meenemen in mijn ervaringen met The DOC als organisatie.

Het avontuur als No-Code Business Consultant begon in maart. Binnen The DOC hangt een enorm fijne en verwelkomende sfeer, waardoor ik vrijwel meteen mijn plekje had gevonden. Zo namen collega’s binnen de hele organisatie onder andere tijd om kennis te maken onder het genot van een stukje vlaai. Nu heb ik helaas slechts twee weken op kantoor door kunnen brengen, aangezien het coronavirus zijn maatregelen trof. Desondanks zorgt het No-Code team ervoor dat ik werkzaamheden op kan pakken en zijn ze allen erg behulpzaam. Wat ik namelijk nog niet heb verteld, is dat ik geen achtergrond in de software-industrie heb. 

In mijn rol als Business Consultant werk ik met het No-Code ontwikkelplatform genaamd WEM. Hierbij worden er webapplicaties gebouwd door middel van het verbinden van nodes op een flowchart, wat inhoudt dat er geen coderen bij te pas komt, aangezien dit achter de schermen gebeurt. Waar ik vanuit mijn opleiding gewend ben om mij bezig te houden met de business kant, stelt dit platform mij in staat om snel de link te leggen tussen een proces en een applicatie.

Dat vergt natuurlijk wel enige achtergrondkennis van IT, die ik gedurende mijn werkdagen bestudeer met behulp van trainingen en trial & error. Zo ben ik nu bezig met het creëren van een interne mobiele en webapplicatie, waarbij een deel van de HR-werkzaamheden geoptimaliseerd worden.  

Gerelateerd nieuws

June 9, 2020

Welkom!

May 6, 2020

Meet: Renske

April 16, 2020

Meet: Milou