IT Oplossingen

Hoe veilig is uw Oracle omgeving?

De nieuwe Ransomware aanvallen hebben, zowel nationaal als internationaal, voor veel overlast gezorgd. Diverse bedrijven zijn de afgelopen maanden besmet geraakt met het virus met alle vervelende gevolgen van dien. De IT-afdelingen draaien overuren om de systemen te herstellen met passende IT oplossingen en het virus te verwijderen, zodat de vitale bedrijfsprocessen en dienstverlening zo min mogelijk down-time en hinder ondervinden van de Ransomware.

De recente aanvallen met Ransomware tonen maar weer eens aan dat een professioneel en gewaarborgd securitybeleid absoluut noodzakelijk is voor een succesvolle bedrijfsvoering! Belangrijke vragen om te stellen zijn: Hoe veilig zijn uw Oracle systemen? Waar wordt uw data opgeslagen, op een Windows file system of in een database op een Linux server? Hoe veilig en beschermd is uw data? Welke systemen zijn extern toegankelijk via een internetverbinding? Wie is er verantwoordelijk voor dit beleid en het onderhoud hiervan binnen de organisatie? Worden alle security patches geïmplementeerd en getest?

Zo levert Oracle periodiek de Critical Patch Updates. Het is belangrijk om deze updates standaard mee te nemen en te waarborgen binnen uw securitybeleid en patchstrategie. De technische implementatie is vaak beperkt, echter de werkzaamheden vereisen wel vakmanschap en planning van werkzaamheden met betrekking tot voorbereiding, implementatie, testen en geplande downtime van de database. Omdat veel omgevingen 24×7 beschikbaar dienen te zijn, is het cruciaal om dit onderhoud goed te plannen, zodat deze Critical Patch Updates uw bedrijfsprocessen zo min mogelijk verstoren. Het spreekt voor zich dat een geplande downtime te verkiezen is boven de ongeplande downtime ten gevolgen van een virusaanval.

Samen | All About To Be All Ears
Wilt u hierover van gedachten wisselen, samen met een van onze Oracle consultants, om een gezamenlijke security- en patchstrategie voor uw Oracle omgeving te bepalen? Neem dan contact op via telefoonnummer 085 – 002 1831 of info@thedoc.nl.

 

Gerelateerd nieuws