Data visualization het nieuwe gereedschap voor Excel gebruikers

Data Visualization is een vernieuwend product dat snel aan populariteit wint, onder andere bij power users van Excel. Wat is de reden hierachter? 

De Beperkingen van Excel

Excel wordt vaak als een entry-level Business Intelligence gereedschap gebruikt. D.w.z., gebruikers proberen met hun spreadsheets inzichten te vinden in hun data. Diezelfde gebruikers lopen echter al snel tegen een aantal typische problemen aan: Excel is niet erg visueel, en daardoor worden belangrijk trends vaak niet gezien. Daarnaast is het combineren van meerdere bronnen tijdrovend (denk aan “vlookup”).

De Kracht van Data Visualization

Waar Excel ophoudt, gaat Data Visualization verder. Met Data Visualization laden eindgebruikers hun bestaande spreadsheets rechtstreeks in, en kunnen vervolgens:

  • Krachtige visuele analyses uitvoeren. Gebruikers zien de trends in hun data al met een paar eenvoudige mouse-clicks.
  • Bronnen combineren. Juist door verschillende data-bronnen te combineren komen vaak inzichten naar voren.
  • Geavanceerde analytics functies toepassen. Denk bijvoorbeeld aan forecasting, en zelfs zaken zoals tekst-analyse.
  • Inzichten delen. Eenmaal gevonden inzichten kunnen visueel aantrekkelijk met anderen worden gedeeld.
  • Productief zijn. Vergeleken met Excel is het maken van analyses met Data Visualization bijzonder snel.
  • Onafhankelijk werken. Eindgebruikers kunnen dit zelf doen zonder technische complexiteit, zonder training, en zonder afhankelijk te zijn van IT.

Data Visualization is een goede aanvulling zijn op bestaande Reports & Dashboards. Met Data Visualization is erg krachtig in ad-hoc analyse en de zoektocht naar oorzaken en inzichten. Wanneer deze helder zijn, kan dit leiden tot een nieuwe KPI die vervolgens kan worden toegevoegd aan de bestaande Reports & Dashboards.

Er zijn tal van toepassingen van Data Visualization binnen alle disciplines; van Sales, Marketing en Finance tot HR. Als voorbeeld: Eén van Oracle’s klanten gebruikt Data Visualization binnen Finance om snel de oorzaak achter fluctuaties van verkoopcijfers te achterhalen. Men kan bijzonder snel testen of dit een interne oorzaak heeft, of bijvoorbeeld het gevolg is van kortingsacties van een concurrent.

The DOC maakt o.a. gebruik van Data Visualization voor de data analyse binnen de SpotOn oplossing.

Meer weten over Data Visualization?

Meer zien? Hier het Youtube video kanaal van Data Visualization.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Oracle Data Visualization of in een workshop uw specifieke situatie in detail bekijken?

Neem dan contact op met één van onze medewerkers via telefoonnummer 085 – 002 1831 of info@thedoc.nl.

Gerelateerd nieuws

October 21, 2020

Gesprekspartner op niveau

Leave A Reply

17 − twelve =