APEX 4.2.3 Release

Er is een nieuwe patch set voor Oracle Application Express (APEX) beschikbaar!
De nieuwste versie van APEX is nu 4.2.3.00.08.

Wijzigingen

De nieuwste versie van APEX bevat onderstaande wijzigingen:

  • De nieuwe release bevat een aantal bug fixes, bijgewerkte externe libraries en nieuwe packaged applications.
  • Een update van Twitter Bootstrap 3.0 en AnyGantt 4.3 zijn nu opgenomen in de APEX release.
  • Er zijn nieuwe API’s gemaakt in de APEX_LANG package, die het mogelijk moeten maken om updates van de vertalingen te ondersteunen buiten the WEB-interface van APEX.
  • Verder is er speciale aandacht voor Oracle Database 12c en de nieuwe CDB / VOB architectuur. De APEX-versie kan nu in de CDB worden geupgrade.
  • Tot slot zijn er twee nieuwe Packaged Applications zijn beschikbaar, Data Reporter en Opportunity Tracker.

Software download

APEX 4.2.3.00.08 is te downloaden http://www.oracle.com/technetwork/developer-tools/apex/downloads/index.html.

Als Oracle Application Express 4.2, 4.2.1 of 4.2.2 reeds geïnstalleerd is, dan kan APEX 4.2.3 patchset gedownload worden van My Oracle Support, te vinden via patch nummer “17347169”.

Packaged Application – Data Reporter

DataReporter.jpg

Data Reporter laat eindgebruikers gemakkelijk rapporten op basis van beschikbare gegevens maken. Deze gegevens worden opgehaald door gebruik te maken van de eigen SQL (Structured Query Language) select statements  of van vooraf gedefinieerde gegevensbronnen (Datasource).

Gegevensbronnen bieden een manier voor meer SQL-gerichte gebruikers de queries op te zetten op basis van beschikbare gegevens, waaronder Websheet Data Grid.

Soorten rapporten die gemaakt kunnen worden zijn Interactive Rapport, Agenda, Dashboard en PDF. Rapporten kunnen aan elkaar gekoppeld worden (drill down mogelijkheden) of naar een externe URL verwijzen. Rapporten zijn toegankelijk voor iedereen of beperkt tot een bepaalde groep gebruikers.

De data kan ook beperkt worden tot het schema waarin de applicatie is geïnstalleerd of u kunt een “whitelist” creëren om toegang tot de gegevens te beperken.

Packaged Application – Opportunity Tracker

OpportunityTracker(1).jpg

Opportunity Tracker helpt u om uw verkoopkansen te volgen gedurende hun levensduur. Een snel en eenvoudig hulpmiddel om zowel de huidige stand van de sales pipeline alsook het analyseren van het verleden van de sales performance in kaart te brengen. Met Opportunity Tracker, kunt u accounts, contacten, gebieden, producten en concurrenten definiëren en deze combineren om doelen en kansen te definiëren.

Opportunity Tracker bevat een rijke reeks rapporten over de verkoopkansen:

  • pipeline analyse
  • key accounts
  • deadlines
  • verschillende snapshots van de verkopen van de sales.

 

Alle rapporten in Opportunity Tracker zijn volledig aanpasbaar door de gebruikers, waardoor uitgebreide analyse en grafiekmogelijkheden tot de mogelijkheden horen op deze rapporten.

Gerelateerd nieuws